Afrikaanse Leeuw Schedel, Mannelijk

Afrikaanse Leeuw Schedel, Mannelijk
  • Model: BC-054
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 417,45
  • Excl. BTW: € 345,00

Beschikbare opties:

Productomschrijving

De schedel van de Afrikaanse mannetjesleeuw bestaat uit twee delen (een losse schedel en onderkaak). De schedel van de Afrikaanse leeuw (Panthera leo) heeft een afmeting (LxBxH) van 34,8 cm x 23,5 cm x 6,1 cm. Optioneel is de standaard waarop de schedel geplaatst kan worden. Het is ook mogelijk (voor een kleine meerprijs) om de onderkaak aan de schedel te monteren met een ijzeren veertje. 


De Afrikaanse leeuw is de grootste katachtige van de Afrikaanse carnivoren. Daarnaast verschillen het mannetje en het vrouwtje fysiek ook het meeste van elkaar. Volwassen leeuwen kunnen meer dan 2 meter lang worden en tussen de 115 en 225 kg wegen. De exacte functie van de kenmerkende, borstelige manen van het mannetje is onbekend, maar het kan de gezondheid en vitaliteit van het mannetje aangeven aan toekomstige partners. 


Leeuwen zijn het meest sociaal van alle katten en lijken te genieten van lichamelijk contact tijdens het rusten of ontspannen, wat ze ongeveer 20 uur per dag doen. Daarentegen zijn ze zeer antagonistisch ten opzichte van elkaar bij het voeren en er is een duidelijke hierarchie als het gaat om de prvileges voor etenstijd. Mannetjesleeuwen jagen zelden, maar bieden bescherming en veiligheid. Vrouwtjes doen het 'leeuwendeel' van het veiligstellen van prooien, maar de grotere mannetjes eten altijd eerst. Welpen zijn de laatsten die eten en de concurrentie kan zo hevig zijn dat het sterftecijfer voor leeuwen, die jonger dan twee jaar zijn, de 80% nadert. Wilde leeuwen kunnen 10-15 jaar oud worden.